My Life

Vågar du vinna?

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

På fredag är det dags för Sverige att spela sin andra match i EM mot England, inte en helt lätt match men ingenting är omöjligt.

 Mina tankar går dock till matchen som spelades i måndags mot Ukraina och som var under all kritik. Problemet är väl inte att Sverige är dåliga utan vi har ett ganska bra lag som kan spela riktigt bra när dem väl vill. Problemet som jag ser är att man går in med fel taktik och det tycker jag att Sverige ofta gjort. Taktiken som jag uppfattat det(rätta mig gärna om jag uppfattat det fel) är att man börjar matcherna med en defensiv taktik.

 Syntes tydligt i måndags när Sverige spelade mot Ukraina, första halvleken hände inte särskilt mycket och det var ingen direkt action alls på plan. Visst detta kan kanske förklaras med att det var första matchen och det var nervöst. Så fort man bytte in Elmander och Chippen, så växla Sverige upp och hade fler anfall som var farliga men det gjorde man inte fören det hade gått 70 minuter och det stod 2-1 till Ukraina.

Förutom att defensiv fotboll är extremt tråkigt att kolla på det är också inte särskilt målgivande i ett sport där det handlar om att göra så mycket mål som möjligt för att vinna matchen.
Det jag tycker hade varit intressant var just om man hade startat med den elvan som slutade matchen, hade det varit samma höga växel från början och hade det gett utdelning tidigare i matchen?

Jag är övertygad om att det skulle gett utdelning. Precis som i livet står vi inför vägskäl där målet är något som vill uppnå. Om vi halvgasar för att nå målet, så kommer det ta längre tid samt att vi kanske inte ens uppnår målet. För att vi inte lägger tillräckligt med tid och energi för att uppnå det eller att vi börjar gasa i slutspurten precis som det svenska landslaget gjorde under matchen mot Ukraina.

Jag försöker alltid att ge 110 % för att nå mina mål, det har inte alltid varit så och ibland är det tufft. Genom min egen kampsportsträning har jag lärt mig att sätta upp mål, och vad som krävs av mig för att klara av dem. Ibland har målen varit på flera år och det har varit en lång väntan innan man har gått i mål.

Det är lite det jag menar med, Vågar du vinna?, för att vinna så måste vi våga tro på oss själva, våga ge utrymme i livet för det mål som ska uppnås. Det kan innebära stora uppoffringar ibland och ibland inte, detta står oftast i relation till målet. Det är bara du som kan avgöra om vinsten är värd den uppoffring du måste göra.

Det är också det jag vill att svenska landslaget ska göra, våga satsa på offensiv fotboll det kommer ge resultat samt att det blir så himla mycket bättre fotboll att titta på. Jag hoppas att Sverige vinner på fredag och att vi får se ett lag som älskar vad de gör och visar den glädjen. För även det är en bra parameter för att lyckas, du måste älska vad du gör…

Några snabba tankar från mig inför Sverige-England…

Notera att jag INTE ser mig själv som en elitidrottare utan att detta är bara lite generella tankar som jag hade… Vad tycker du?

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

Kommentera Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /customers/7/5/7/sundh.biz/httpd.www/wp-includes/formatting.php on line 4382

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *